PassivHaus és un estàndard de construcció que és veritablement eficient energèticament, maximitza el confort de la llar i és assequible a la vegada

Casa passiva o PassivHaus no és un nom de marca, sinó un concepte de construcció provat i veritable, que pot ser aplicat per qualsevol persona en qualsevol lloc

No obstant això, una casa passiva és més que un edifici de baix consum energètic:

GRAN ESTALVI ENERGÈTIC
ÚS EFICIENT DEL SOL
CONFORT
RENOVACIÓ DE L'AIRE

PASSIVHAUS - la construcció de l'eficiència energètica, el confort i l'assequibilitat

Els sistemes de calefacció típics a l'Europa Central, on l'estàndard de PassivHaus va ser desenvolupat i aplicat per primera vegada, són els sistemes de calefacció d'aigua calenta centralitzats que consisteixen en radiadors i calderes, alimentades de petroli o gas natural, molt similar al sistema d'aquí, però nosaltres les tenim individuals. La càrrega mitjana de la calefacció d'edificis estàndards en aquesta àrea és d'aproximadament 100 W/m² (seria com 10 kW per a un habitatge de 100 m²). El concepte de casa passiva es basa en l'objectiu de reduir les pèrdues de calor a un mínim absolut, de manera que els grans sistemes de calefacció resultin innecessaris. Amb pics de necessitat de calefacció per sota de 10 W/m² d'àrea d'estar, la baixa demanda de calor restant es pot aconseguir a través de l'aire que pot subministrar una bobina d'escalfament. Un edifici que no requereix cap sistema de calefacció a part de la calefacció de l'aire de renovació es diu una casa passiva; no es necessiten sistemes de calefacció o de refredament tradicionals.

REQUISITS DEL SISTEMA PASSIVHAUS

Per a un edifici que es considera una casa passiva, ha de complir amb els següents requisits:

DEMANDA CALEFACCIÓ
La demanda d'espai de calefacció d'energia no ha d'excedir de 15 kWh/m² d'espai habitable net (Superfície tractada) per any o 10 W/m² de demanda màxima.
DEMANDA REFRIGERACIÓ
En climes on es necessita refrigeració activa, el requisit de demanda d'energia de l'espai de refrigeració coincideix més o menys amb els requisits de demanda de calor anteriorment descrit, amb una assignació addicional per a la deshumidificació, és a dir, no ha d'excedir de 15 kWh/m² d'espai habitable net (Superfície tractada) per any o 10 W/m² de demanda màxima.
CONSUM D'ENERGIA GENERAL
La demanda d'energia primària (PER, d'acord amb el mètode PHI), l'energia total que s'utilitzarà per a tots els usos domèstics (calefacció, aigua calenta i electricitat domèstica) no ha de superar els 60 kWh/m² de superfície tractada per any per a la casa passiva clàssica.
HERMETICITAT
En termes de Hermeticitat , un màxim de 0,6 renovacions d'aire per hora a 50 pascals de pressió (ACH50), que s'han de verificar amb una prova de pressió en el lloc (en els estats tant pressuritzats com despressuritzats).
COMODITAT TÈRMICA
Comoditat tèrmica. S'ha de complir per a totes les estacions, tant al hivern com a l'estiu, amb no més del 10% de les hores d'un any una temperatura al voltant dels 25° C.

ALGUNS VÍDEOS EXPLICATIUS

Us animem a que seguiu informant-vos del sistema PassivHaus, quedareu totalment convençuts

LINKS D'INTERÉS

D'entitats sobre l'estàndard PassivHaus